Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 23 2018
Senaste Nytt

Norwegian slår passagerarrekord i juli

Håller hög kabinfaktor

 

Foto: Norvegian
Foto: Norvegian
Publicerad av
Peter Höök - 04 aug 2017

Norwegian passerar en milstolpe även under juli månad. Totalt valde över 3,3 miljoner passagerare att resa med bolaget i juli, en ökning med 15 procent jämfört med samma månad förra året. Det är det högsta antalet passagerare under en enskild månad. Kabinfaktorn lååg på 94 procent.

Totalt reste 3 358 565 passagerare med Norwegian i juli, 432 683 (15 procent) fler än samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 23 procent och kapacitetstillväxten (ASK) ökade med 24 procent. Kabinfaktorn för juli var på 94 procent och långdistanslinjerna hade en ännu högre kabinfaktor på 96 procent.

– Vi är väldigt nöjda över att allt fler passagerare väljer Norwegian när de ska ut och resa, särskilt på interkontinentala linjer. Det är också positivt att trots stor kapacitetsökning är planen i stort sett fulla och utvecklingen är bra över hela linjenätet. Det betyder att resenärer i Europa, USA och Asien uppskattar låga priser, nya flygplan och bra service, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,1 procent av de planlagda flygningarna i juli. Punktligheten var på 68,8 procent.

Annons

Annons

Annons