Mötesplatsen för dig inom svensk industri, apr, 19 2018
Senaste Nytt

Armateckoncernen i förvärv

Köper två danska bolag

Foto: DVC
Foto: DVC
Publicerad av
Peter Höök - 14 jul 2017

Armateckoncernen, som ingår i Ernströmgruppen, har idag förvärvat 100 procent av aktierna i de två danska bolagen Dansk Ventil Center, DVC, och Valtor Offshore från den holländska koncernen ERIKS. DVC och Valtor kommer att fortsätta verka under egna varumärken och ledningar likt tidigare.

DVC och Valtor Offshore omsätter tillsammans ca 180 miljoner kronor och är ledande i Danmark inom sina respektive nischer; ventiler för dansk flödesindustri respektive ventiler och service för offshoremarknaden. I samband med övertaget blir bolagen distributörer för ERIKS sortiment av ventiler och kringutrustning.

– Armateckoncernen är sedan tidigare starka i Danmark inom energi och industri. Förvärven av dessa två gedigna bolag med starka varumärken och hög teknisk applikationskompetens förstärker vår position inom processindustrin och offshore samt breddar vårt erbjudande på marknaden. Detta är ytterligare ett steg i vår fortsatta expansion och vår strävan mot att Armateckoncernen ska vara ett heltäckande nordiskt företag som möter våra kunders behov av system, funktionslösningar och produkter inom flödesteknik, säger Eva Karlsson, vd för Armateckoncernen.

– För ERIKS är avyttringen av verksamheten rent strategiskt motiverad då vi anser att en mer lokalorienterad aktör som Armatec kan skapa mer värde för kunderna än ERIKS kan på den danska marknaden, säger Simon Franken, CEO, ERIKS. 

Annons