Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 23 2018
Senaste Nytt

IoT Sweden ingår partnerskap med Tieto

Sigfox driver världens största IoT-nätverk

Bild: IoT Sweden
Bild: IoT Sweden
Publicerad av
Peter Höök - 11 jul 2017

Nu tillkännager den svenske Sigfox-operatören IoT Sweden att de ingått ett partnerskap med Tieto som planerar att satsa på kostnadseffektiva IoT-lösningar till sina kunder.

IoT Sweden bygger och driver ett nationellt radionätverk för IoT och distribuerar IoT-anslutna tjänster och lösningar via sina partners i Sverige och internationellt tillsammans med Sigfox, världsledande inom global kommunikationslösning för Internet of Things. Avtalet är en del av IoT Swedens strategiska planering att utöka verksamheten på en marknad som fortfarande till stora delar är i sin linda men som skapar stora möjligheter för både företag och konsumenter.

Utbyggnaden av den svenska IoT-marknaden har tidigare hämmats av frånvaron av ett billigt och säkert IoT-nät och starka kompetenta partners som kan skapa efterfrågade IoT-lösningar till sina kunder. Men tack vare starten av den svenska utbyggnaden av Sigfoxs unika kommunikationslösning för Internet of Things, har förutsättningarna skapats för att få fart på den svenska IoT-marknaden.

Sigfox är utan jämförelse världens största IoT-nätverk och återfinns i 32 länder över hela världen och spelar en betydande roll i några av världens största ekonomier. Nya länder läggs till listan i snabb takt och företaget har som mål att nå 60 länder under 2018.

Lars Enström, chefsstrateg, IoT Sweden kommenterar:

– Vårt rikstäckande Sigfox-nätverk tillsammans med våra samarbetspartners applikationer och lösningar är fundamentet för våra strategiska mål. Och genom ett nära samarbete med Tieto tror vi att den lösning som vi kan erbjuda marknaden kommer få stor framgång tack vare den fantastiska teknologi och styrka som Sigfox besitter.

Annons

Annons

Annons