Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 16 2019
Senaste Nytt

BIM Kemi väljer IFS Applications

IFS-lösningen stödjer viktiga affärsprocesser

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Publicerad av
Peter Höök - 30 jun 2017

IFS meddelar att tillverkningsföretaget BIM Kemi har valt IFS Applications för att integrera sin verksamhet och stödja tillväxt i Europa och Afrika. Lösningen kommer att implementeras av IFS-partnern Novacura. BIM Kemi har kontor i tio länder inklusive Finland, Norge, Tyskland, Storbritannien, Sydafrika och Sverige.

Efter en noggrann utvärderingsprocess valde BIM Kemi IFS Applications 9 för att effektivisera sin internationella verksamhet. IFS-lösningen stödjer viktiga affärsprocesser som ekonomistyrning, logistik, processtillverkning, försäljning och CRM samt beslutsstöd. Som företagets centrala affärsplattform kommer IFS Applications 9 att ersätta ett antal föråldrade system och punktlösningar.

– Genom att implementera en central affärslösning för våra säljkontor och tillverkningsanläggningar kommer vi kunna optimera vår produktivitet, kvalitet och översikt. IFS Applications 9 framstod som den bästa lösningen för att centralisera verksamheten inom alla regioner där vi är aktiva. Vi såg också många likheter i bolagskultur hos IFS-partnern Novacura och vi ser fram emot att starta implementeringen, säger Stefan Krantz, CFO på BIM Kemi.

– IFS Applications erbjuder heltäckande stöd för BIM Kemis verksamhet och vi har etablerat en mycket positiv relation mellan våra företag. Tillsammans kommer vi att skapa en global plattform för effektivitet och tillväxt, säger Johan Melander, vd, Novacura.

– Vi är mycket glada över att ännu en framgångsrik, global tillverkare har valt IFS. Detta är en viktig affär för både IFS och Novacura och bevisar den fortsatta framgången i vår partnerstrategi. Pappers- och massaindustrin är en av IFS prioriterade segment inom vilket vi har lång erfarenhet. BIM Kemi är ett perfekt exempel på hur ett snabbväxande globalt företag kan använda IFS Applications för att optimera sina affärsprocesser och förbättra sina resultat, säger Glenn Arnesen, vd, IFS i Skandianvien.

Annons

Annons

Annons