Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 18 2019
Senaste Nytt

Idesta Foodtech gör den den största satsningen i företagets historia

Investerar i en Salvagnini P2 Lean

Foto: Idesta
Foto: Idesta
Publicerad av
Peter Höök - 29 jun 2017

Idesta har sedan1929 förknippats med kvalitet och innovation. I vår produktutveckling har alltid funktion och kvalitet varit ledstjärnor. I begreppet funktion lägger vi dels enkelt handhavande och lång livslängd men också egenskaper som gör att maten som lagas, varm hålls och exponeras skall vara optimal. Du ska ha de bästa produkterna som gör ditt arbete med att laga och servera god mat så enkelt det bara går.

Från början har Idesta haft mycket fokus på rostfri utrustning. Under åren har sortimentet succesivt utökats med nya kvalitetsprodukter från företag i egen regi och från företag där Idesta har agenturen. Idesta fungerar också som rådgivare och experter till konsulter och kökschefer vid leveranser av hela kök där företagets kunskaper bidrar till att skapa väl fungerande och rationella kök.

Idesta Foodtech tar i och med investeringen i Salvagninis P2 Lean och L3-30 steget in på laserskärning och panelbockning - ett helt nytt område för Idesta som innebär ett stort kliv mot en mer flexibel och kostnadseffektiv tillverkning. Man blir inte beroende av att tillverka i batcher för att undvika dyra ställkostnader i framförallt kantpressningen, utan kan gå mer och mer åt enstyckstillverkning.

På så sätt kan man hålla nere kostnader för lagerhållning och fokusera på att tillverka rätt detalj i rätt tid.
Detta tack vare P2Lean som har 0 sekunder i omställningstid där all verktygsomställning sker i ”masked time”.
Oavsett om man kör större serie eller enstycksproduktion så är Salvagninis panelbock helt överlägsen i flexibilitet, hastighet, precision och omställningstid som sker i ”masked time” det vill säga ingen väntetid alls för nästa detalj oavsett om det är samma detalj eller en helt annan produkt. Med Salvagninis patenterade MAC 2.0, "Material Angle Correction" blir varje detalj rätt varje gång.

Annons

Annons

Annons