Mötesplatsen för dig inom svensk industri, okt, 21 2018
Senaste Nytt

Världspremiär för SEAT Arona

Modern och urban A0-SUV

Foto: Seat
Foto: Seat
Publicerad av
Peter Höök - 29 jun 2017

SEAT fortsätter sin produktoffensiv och visade i måndags kväll upp sin 3:e produktnyhet för året i form av A0-crossovern SEAT Arona vid ett pressevent i Barcelona. Arona är den andra SUVen i SEATs sortiment och kommer att göra sin offentliga debut på Frankfurt International Motorshow i september.

SEAT Arona byggs på den nya MQB-plattformen vilket erbjuder en robust och flexibel konstruktion vilket märks i bilens dimensioner. Storleksmässigt är Arona 4 138 millimeter lång vilket är 79 mm längre än Ibiza, det går även att se en stor skillnad på höjden där Arona är 99 millimeter högre än Ibiza vilket bidrar till en högre markfri gång och generösa utrymmen invändigt samt ett bagageutrymme med en kapacitet på 400-liter. Även fram- och backsäte blir högre jämfört med Ibiza med 52 millimeter fram respektive 62 millimeter bak vilket underlättar för passagerare att komma in och ut ur bilen.

Invändigt erbjuds precis som för SEATs övriga modeller en rad tillval bland SEATs avancerade förarassistants-, uppkopplings- och infotainmentsystem så som till exempel hill hold kontroll, adaptiv farthållare, 8-tums pekskärm, backkamera, full link, trådlös laddare med mera. Ljudentusiasten kan även välja till ett ljudsystem från BeatsAudio med 6 högtalare och extra förstärkare.

Arona kommer inledningsvis finnas tillgänglig med 3 olika motoralternativ en 3-cylindrig 95 hk 1.0 TSI, samma motor kommer även finnas i en 115 hk version slutligen kommer även en ny 4-cylindrig 150 hk TSI-motor finnas tillgänglig för FR-serien. Senare kommer även motoralternativ för diesel och gas att finnas tillgängliga.

Annons

Annons

Annons