Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 21 2018
Senaste Nytt

Lovande vågkraftlösning lanseras

Waves4Power redo för kommersiell produktion

Foto: Waves4Power
Foto: Waves4Power
Publicerad av
Peter Höök - 27 jun 2017

Waves4Power är redo att starta produktion i stor skala av vågkraftverk baserat på polyetenplast och höghållfast stål. Det är första gången ett komplett vågkraftverk produceras kommersiellt.

– Den nya modellen är billigare, lättare, robustare och effektivare än den nuvarande modellen. Dessutom är den lättare att hantera. Äntligen har vi på plats det vi tror är rätt produkt för framtidens vågkraftsparker. Vi är mycket stolta över vad vi har åstadkommit i nära samarbete med våra partners, säger Ulf Lindelöf, vd på Waves4Power.

Waves4Power har byggt upp ett partnernätverk av utvalda företag. Varje partnerföretag har en ledande roll inom sitt respektive verksamhetsfält. Partnerföretagen tar fullt ansvar för sina egna lösningar inom systemet. Detta arbetssätt adderar mycket kraft till Waves4Powers verksamhet och ökar utvecklingstakten i bolaget. Etablerade industriella samarbetspartners är Borealis, Jotun, NKT, Parker, Siemens och SSAB med flera. För satsningen på Runde har Runde Miljöcenter och Tussa energi, det regionala energibolaget, spelat en avgörande roll. Den marina verksamheten har planerats, övervakats och genomförts av BlueOrbis och Olympic Shipping.

Annons

Annons

Annons