Mötesplatsen för dig inom svensk industri, okt, 21 2018
Senaste Nytt

Scania levererar 81 lastbilar till Försvarsmakten

Försvaret behöver föryngra lastbilsbeståndet

Foto: Scania
Foto: Scania
Publicerad av
Peter Höök - 23 jun 2017

Försvarets Materielverk, FMV, har beställt 81 Scania-lastbilar till svenska försvaret. Leveransen består både av nya och begagnade logistikfordon, med 30 nya flakfordon, 21 nya skåpbilar, 2 nya växelflaksbilar, 2 lastväxlarbilar, 1 ny dragbil samt 12 begagnade flakfordon och 13 begagnade skåpbilar.

– Vanligtvis brukar dessa affärer handla om nya fordon. Samtidigt, att beställa både nya och begagnade fordon är intressant ur flera aspekter. Inte minst för att det finns det ekonomiska fördelarna med begagnade fordon. Militären använder inte heller lastbilarna lika flitigt som exempelvis traditionella åkerier, säger Anders Lööf, begagnatansvarig på Scania Sverige.

Bakgrunden till lastbilsaffären är att försvaret behöver föryngra lastbilsbeståndet. Den senaste stora upphandlingen gjordes i början av 2000, och ytterligare en mindre upphandling skedde 2010.

- Det är förstås alltid intressant att kunna tillgodose försvarets stora behov av logistikfordon. Med våra nära 100 verkstäder runt om i landet kan vi även stötta försvaret med underhåll och reparationer på ett effektivt sätt, säger Fredrik Lundström, ansvarig för centralkundsförsäljning på Scania Sverige.

Annons

Annons

Annons