Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 27 2019
Senaste Nytt

Valmet levererar avvattningsutrustning och pulpermatningssystem till Gruvön

Igångköring är planerad till första kvartalet 2019

Valmet i Sundsvall. Foto: Valmet
Valmet i Sundsvall. Foto: Valmet
Publicerad av
Peter Höök - 23 maj 2017

Valmet kommer att leverera avvattningsutrustning och ett automatiskt pulpermatningssystem till Gruvöns massa- och pappersbruk i Sverige. Ordern är en del av investeringen i en ny kartongmaskin och ombyggnation av befintlig massafabrik vid Gruvön. Investeringen som helhet är den största i BillerudKorsnäs historia och en av de största i Sverige de senaste åren. Ordern inkluderas i Valmets orderingång för första kvartalet 2017. Ordervärdet kommer inte att offentliggöras. Igångkörning av den nya utrustningen är planerad till första kvartalet 2019.

Investeringen i fabriken i Gruvön görs för att möta den växande efterfrågan på hållbara förpackningslösningar för mat- och dricksvaror globalt.

– Valmets automatiska pulpermatningssystem, inklusive ballager samt nedstapling och avtrådning av balad massa, kommer att göra balmottagningslinjens process effektiv och säker, vilket tryggar en bra arbetsmiljö. Med det nya automatiska systemet, baserat på Valmets beprövade balhantering med RoboSafety-teknik, kommer BillerudKorsnäs att säkerställa massaförsörjningen till den nya kartongmaskinen med minsta möjliga operatörsintervention, säger Per Jangdal, Sales Manager på Valmet. 

– För att anpassa massaproduktionen till de nya kraven kommer TwinRoll-pressar att placeras i nära anslutning till den nya kartongmaskinens mäldberedning. Våra pressar kommer att tvätta massan en sista gång innan den går till den nya kartongmaskingen, säger Patrik Lidbäck, Sales Manager på Valmet.

Annons

Annons

Annons