Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 18 2019
Senaste Nytt

Skriver Letter of Intent med kinesiska investmentbolag

Stjernberg Automation i nytt samarbete

Foto: Stjernberg Automation
Foto: Stjernberg Automation
Publicerad av
Peter Höök - 23 maj 2017

Den 9 maj var Stjernberg Automations vd, Magnus Stjernberg, i Stockholm för signering av Letter of Intent med In-Nordic AB och det kinesiska företaget Tus-Holdings Co.,Ltd genom Tus-YangMing Capital. Signeringen gäller en kommande investering i Stjernberg Automation. Signeringen gjordes av Tus-YangMing Capitals president Mr. Chunrong Zhu och Stjernberg Automations vd Magnus Stjernberg. Under ceremonin deltog bland andra också näringslivsminister Mikael Damberg, Kinas ambassadör Mr. Chen Yuming samt Sveriges ambassadör i Kina Anna Lindstedt.

– Ceremonin innebar ett avstamp i vårt framtida samarbete, berättar Magnus Stjernberg. Företagen har visat ett starkt intresse i att investera i Stjernberg Automation och vår ledande kompetens inom digitala laserproduktionslösningar för Industri 4.0. Samarbetet innebär att vi kommer ha ett par riktigt starka partners i ryggen samt möjlighet att utveckla nya produkter för att bygga ett företag som i framtiden dominerar tillverkningsindustrin, laserindustrin och robotindustrin, berättar Magnus Stjernberg.

Investeringsprocessen beräknas vara slutförd innan sommaren och en etablering i någon av de cirka 50 vetenskapsparkerna som drivs av Tus-Holding, så kallade Tus-Parks, kommer att göras direkt efter sommaren.

– Vi ser fram emot att expandera Stjernberg Automation på den globala marknaden, och är glada att Tus-YangMing Capital och In-Nordic ser värdet i vår spetskompetens och intresse i våra innovationer, säger Magnus Stjernberg.

Annons

Annons

Annons