Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 18 2019
Senaste Nytt

Ny IT-driftkund till DGC

Scandic Hotels har tecknat avtal värt 40 miljoner kronor med DGC

Foto: Scandic
Foto: Scandic
Publicerad av
Peter Höök - 15 maj 2017

Scandic, Nordens största hotelloperatör med ett nätverk av cirka 230 hotell fördelat på närmare 44 000 hotellrum i sju länder, är en ny IT-driftkund till DGC. DGC blir därmed Scandics primära IT-partner och ska leverera tjänster inom infrastruktur, system- och applikationsdrift, identitetshantering och federering. DGC ska även leverera användar-, klient- och säkerhetstjänster samt support och samverkan. DGCs leverans kommer att ske i form av en hybridlösning, med tjänster som realiseras i DGCs egna datacenter i Sverige och Microsofts publika molnplattform Azure.

– I takt med den ökande digitaliseringen ökar också kraven på våra samarbetspartners. Scandic sökte en långsiktig IT-partner som har förmågan att hantera komplexa hybridlösningar och utvecklas med oss som kund. DGC:s tekniska förmåga i kombination med ett kundfokuserat arbetssätt gjorde att vi valde DGC som vår framtida IT-partner, säger Martin Thell, CIO på Scandic Hotels.

– Under de senaste åren har vi byggt upp ett starkare IT-drifterbjudande med vår nya infrastrukturplattform Atlas som grund. Den i kombination med vår integration med publika molnplattformar som Azure gör att vi kan vinna allt större kunder. Scandic, med fler än 10 000 användare, kommer bli en av våra största kunder inom vår IT-driftverksamhet. Vi på DGC ser fram emot att bli Scandics långsiktiga partner och skapa rätt förutsättningar för Scandics digitala strategier, säger Mattias Wiklund, försäljningschef och vice vd för DGC. 

 

Annons

Annons

Annons