Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Valmet uppgraderar åt BillerudKorsnäs

Kommer att förbättra tillgängligheten i indunstningslinjen

Indunstningsanläggningen vid BillerudKorsnäs massa- och pappersbruk Gruvön.
Indunstningsanläggningen vid BillerudKorsnäs massa- och pappersbruk Gruvön.
Publicerad av
Peter Höök - 09 maj 2017

Valmet kommer att leverera en uppgradering av indunstningsanläggningen till BillerudKorsnäs Gruvöns massa- och pappersbruk. I indunstningen koncentreras svartluten från kokeriet för att sedan brännas i sodapannan. Installation av den nya utrustningen är planerad till våren 2018. Ordern ingick i Valmets första kvartal 2017 av mottagna order. Ordervärdet kommer inte att kommuniceras men ett projekt av denna typ och omfattning värderas vanligen under 15 miljoner euro.

I det här projektet kommer den befintliga indunstningslinjen att uppgraderas från att använda mellantrycksånga som värmande media, till att huvudsakligen använda lågtrycksånga. Detta kommer optimera brukets totala ångbalans och möjliggör att mellantrycksånga kommer att finnas tillgängligt för den nya kartongmaskinen som ska installeras på Gruvön.

– Valmet levererade den ursprungliga indunstningslinjen 2001 och vi är glada att samarbeta med BillerudKorsnäs Gruvön igen för denna viktiga uppgradering. Uppgraderingen kommer att vara till nytta på många sätt för Gruvön. Förutom att säkra tillgängligheten av mellantrycksånga för den nya kartongmaskinen, kommer tvättbara värmeytor installeras för att förbättra tillgängligheten och flexibiliteten i den uppgraderade indunstningslinjen, säger Thomas Norrgård som arbetade med Valmets försäljning av indunstningsombyggnaden.

Annons

Annons

Annons