Mötesplatsen för dig inom svensk industri, maj, 25 2018
Senaste Nytt

Lösningar från SSAB ger konkurrensfördel för maskintillverkaren Multidocker

Levererar prefabricerade skurna och bockade komponenter

Foto: MultiDocker
Foto: MultiDocker
Publicerad av
Peter Höök - 08 maj 2017

Via ett flertal samarbetspartners och kunder till SSAB runt om i Europa så kan maskintillverkaren Multidocker fortsätta sin internationella satsning på stora hamnkranar. Lösningen heter SSAB Shape.

– MultiDocker köper prefabricerade - skurna och bockade - komponenter från vår anläggning i Polen. De vidareförädlas sedan hos en av våra partners i Europa för att slutligen monteras vid Multidockers anläggningar, berättar Tobias Appelkvist ansvarig säljare på SSAB Shape. Tillsammans med Shape-organisationen så har vi lyckats få fram en bra lösning till kunden.

I en allt mer konkurrensutsatt världsmarknad gäller det att hitta de bästa affärsmodellerna. MultiDocker har tillverkning i Sverige, Finland, Nederländerna och Brasilien. Tack vare SSABs internationella nätverk av egna anläggningar och fokusering på tillrättalagda kunderbjudanden så kunde affären genomföras.

– Tack vare SSABs initiativ så kan vi ytterligare intensifiera vår satsning på materialhanteringsmaskiner i segmentet 40 -130 ton och vi förväntar oss att de nya produkterna ska ta ett stort steg på marknaden från 2018 och framåt, säger Percy Österström, vd MultiDocker.

Annons