Mötesplatsen för dig inom svensk industri, maj, 25 2018
Senaste Nytt

Rekordstor polsk monter på årets Hannovermässa

Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Polens premiärminister Beata Szydlo öppnade gemensamt Polens monter på Hannovermässan. Foto: Hannovermässan
Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Polens premiärminister Beata Szydlo öppnade gemensamt Polens monter på Hannovermässan. Foto: Hannovermässan
Polens monter på Hannovermässan 2017. Foto: Hannovermässan
Polens monter på Hannovermässan 2017. Foto: Hannovermässan
Publicerad av
Markku Björkman - 24 apr 2017

Över 200 polska företag deltar i årets Hannovermässa, som pågår till den 28 april. Under öppningsdagen den 24 april invigdes den polska montern gemensamt av Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Polens premiärminister Beata Szydlo.

Under en påföljande presskonferens uppmuntrade Beata Szydlo bland annat tyska företag att investera mera i Polen.

Uppmaningen gäller naturligtvis även svenska företag.  Enligt polska handelskammaren är det dock många svenska företag som ännu inte har upptäckt att Polen har förändrats enormt sedan kommunisttiden när det gäller framtagning av moderna högteknologiska lösningar för industri och företag.

Den polska premiärministern visade Tysklands förbundskansler Angela Merkel runt i den polska montern, som presenterar tekniska projekt av några av landets främsta entreprenörer.

Ett av de teman för årets upplaga av Hannovermässan, som är världens främsta industrimässa för fjärde industriella revolutionen 4.0.

- I Hannover ser vi många unga människor som satsar all sin kraft i sina projekt och bygger en bra framtid för oss. Jag hoppas att tack vare Hannovermässan kommer vi att kunna bygga ett ännu närmare samarbete mellan Polen och Tyskland, sade Szydło under presskonferensen.

Samtidigt sade Angela Merkel att hon har nu möjlighet att lära känna Polen från en "helt annan sida".

- Många av oss har redan varit i Polen, som är känt för sina vackra landskap och dess städer, men vi vet inte så mycket av Polens digitala sida, sade Merkel.

- Det är därför jag är mycket glad över att kunna informera mig om en annan, mindre välkänd sida av Polen, tillade Merkel.

- Jag hoppas att Polens närvaro på Hannovermässan kommer att öppna ett nytt kapitel i polsk-tyska samarbetet och att dessa kontakter kommer att bli närmare och bättre.

Polen är Hannovermässans partnerland i år. Den polska industrin sticker ut på många olika sektorer när det gäller innovation och tillväxt, vilket uppfattas som en löftesrik utveckling för företag och investerare runt om i världen, skriver Hannovermässan på sin hemsida.

 

 

Annons