Mötesplatsen för dig inom svensk industri, maj, 25 2018
Senaste Nytt

Atlas Copco förvärvar brasilianskt pumpföretag

Itubombas kommer att bli del av divisionen Specialty Rental inom Bygg- och anläggningsteknik

Foto: Atlas Copco
Foto: Atlas Copco
Publicerad av
Peter Höök - 21 apr 2017

Atlas Copco har slutit avtal om att förvärva Itubombas Locação Comércio Importação e Exportação Ltda, ett företag som hyr ut pumpar på den brasilianska marknaden. 

Itubombas är baserat i Itu i delstaten São Paulo, Brasilien. Företaget hyr ut diesel- och eldrivna centrifugalpumpar till professionella kunder inom olje och gas-, bygg och anläggning- samt gruvsegmenten i Brasilien. Itubombas har cirka 40 anställda och hade intäkter på ungefär 50 miljoner kronor under 2016.

– Varumärket Itubombas är känt på den brasilianska marknaden för sin höga kvalitet och tekniska expertis. Detta förvärv kommer att stärka vårt produkterbjudande inom uthyrning för kunder på denna viktiga marknad, säger Andrew Walker, chef för Atlas Copcos affärsområde Bygg- och anläggningsteknik.

Förvärvet förväntas slutföras under andra kvartalet 2017. Köpeskillingen är inte materiellt i förhållande till Atlas Copcos börsvärde och offentliggörs inte. Itubombas kommer att bli del av divisionen Specialty Rental i Atlas Copcos affärsområde Bygg- och anläggningsteknik. 

Annons