Mötesplatsen för dig inom svensk industri, maj, 23 2018
Senaste Nytt

Eldon Installation säljs

Simonssongruppen Coach & Capital tar över

Eldon Installation AB har förvärvats av Simonssongruppen Coach & Capital.
Eldon Installation AB har förvärvats av Simonssongruppen Coach & Capital.
Publicerad av
Peter Höök - 21 apr 2017

Eldon Installation var ursprungligen en del av Eldon, som grundades i Nässjö för närmare 100 år sedan, och är ett varumärke som är förknippat med långsiktighet och kundnära lösningar. Eldon Installation är verksamt inom områden som installationsprodukter, färdigbyggda centraler, laddstolpar för elfordon och säkerhetsskåp. I dagens uppkopplade och informationsintensiva samhälle, är utvecklingsmöjligheterna för Eldon Installation mycket goda.

– Eldon Installation är ett anrikt företag som funnits länge i vår region, och som har en stark position inom utvalda marknadssegment. Bolaget har ett unikt kunnande, en stark historia samt ett innovativt nytänkande. Vår målsättning med förvärvet är att Simonssongruppen Coach & Capital skall bidra till en stark och positiv utveckling av Eldon Installation och ytterligare förstärkt marknadsposition”, säger Niclas Ekblad, vd Simonssongruppen Coach & Capital.

Eldon Installation omsätter cirka 100 miljoner kronor, har cirka 35 anställda och finns lokaliserade i Jönköping och Västerås.

– I Simonssongruppen Coach & Capital får Eldon Installation en stabil och långsiktig ägare, som aktivt kommer att vara med och utveckla vår verksamhet och att stärka våra positioner inom valda satsningsområden. Jag ser fram emot att driva företaget tillsammans med dem”, kommenterar Anders Karlsved, vd Eldon Installation.

 

Annons