Mötesplatsen för dig inom svensk industri, maj, 25 2018
Senaste Nytt

Saab underhåller polska marinens sjömålsrobotar

Det mest moderna robotsystemet på marknaden

Foto: SAAB Defence
Foto: SAAB Defence
Publicerad av
Peter Höök - 19 apr 2017

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning från Naval Port Gdynia i Polen gällande support och underhåll av den polska marinens sjömålsrobotsystem. Leveranser kommer ske under perioden 2017-2018.

Efter det ursprungliga kontraktet 2006 används RBS15 Mk3 ombord på den polska marinens robotbåtar av Orkan-klass. Inkluderat i kontraktet är regelbundet underhåll av kundens robotsystem samt tillhörande ILS i form av utbildning och utrustning.

– RBS15 Mk3 är ett världsledande sjömålsrobotsystem som ger en enastående förmåga i alla väderförhållanden. Systemet är en vital del av den polska marinens offensiva förmåga och vi är glada över att få assistera Naval Port Gdynia i deras professionella jobb med att säkerställa tillgängligheten av det här mångsidiga och kraftfulla vapensystemet, säger Michael Höglund, marknadschef för affärsenhet Missile Systems inom Saabs affärsområde Dynamics.

RBS15 Mk3 är det mest moderna robotsystem för land- och sjömål som finns tillgängligt på marknaden. Tack vare sin långa räckvidd passar det perfekt som huvudbeväpning för alla typer av fartyg i bekämpning av ytmål. Systemet är konstruerat för att användas i många olika situationer, från fartygsbekämpning på öppet hav och i kustnära vatten till bekämpning av olika sorters mål på land. Systemet kan verka autonomt och i alla väderförhållanden tack vare sin avancerade och aktiva radarmålsökare. Systemet tillverkas och marknadsförs gemensamt av Saab, Sverige och Diehl Defence, Tyskland.

Annons