Mötesplatsen för dig inom svensk industri, maj, 25 2018
Senaste Nytt

Solenergiprojekt i Colombia hjälper efter jordskred

Foto: Matthias Ripp
Foto: Matthias Ripp
Publicerad av
Jessica Nejman - 19 apr 2017

Tillsammans med sin sambo Gustavo Gutierrez har Martina Andersson från Ängelholm startat företaget Connect 2 Colombia. Ett företag i miljöbranschen som riktar sig mot solenergi och vattenrening, skriver Landskrona Posten.

- Min initiala idé var solenergi. Det finns en fantastisk potential för solenergi i Colombia. I Europa har vi investeringsmöjligheterna och kunskapen. Så det är en perfect match att kombinera det med behovet i Colombia, berättar Martina Andersson till Landskrona Posten.

Martina ska ha börjat intressera sig för företaget Solvatten genom en granne som specialiserat sig på att rena vatten med hjälp av solenergi.

- Det var en ren slump. Det handlar om en vattentank som renar vatten genom att ligga i solen. Jag har börjat promota detta i Colombia. Det var svårt i början eftersom de trodde det var hokus pokus. Reningen sker i tre steg - ett filter, uppvärmning och UV-strålar, säger hon till Landskrona Posten.

Efter ett jordskred i Colombia finns behov av just ett vattenreningsprojekt i det område där jordskredet drog fram, skriver Landskrona Posten.

- Vi har fått donationer från svenska företag och skänker nu minst 42 solvattenheter. Det är katastrof där. Folk behöver rent vatten. Alla vägar är förstörda så det colombianska försvaret ska ta oss dit.

Annons