Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 23 2018
Senaste Nytt

Derome förvärvar bygghandelskedjan Bygga

Blir ny aktör på den sydsvenska bygghandelsmarknaden

Foto: Derome
Foto: Derome
Publicerad av
Peter Höök - 12 apr 2017

Derome har träffat en överenskommelse om att förvärva bygghandelskedjan Bygg-Aktiv Material, Bygga, med tolv anläggningar i Skåne, Blekinge och Småland. Därmed går man in i en ny geografisk region och blir en ny aktör på den sydsvenska bygghandelsmarknaden. Förvärvet innebär att Derome Byggvaror & Träteknik  nu kommer att ha totalt 35 bygghandelsanläggningar i västra och södra Sverige. Bygga startades 1984 av Ulf Malmgren. Då bestod företaget av enbart en anläggning, Sösdala Trä. Idag omsätter Byggas verksamhet cirka 450 miljoner kronor och har cirka 100 anställda.

– Vi har haft en jätterolig och fin resa under de 33 år jag haft företaget och jag är mån om att samma anda ska råda i företaget framöver. Därför känns det helt rätt att just Derome, som också är ett familjeföretag med ”snabba fötter” och stora resurser, tar över och kan fortsätta att utveckla företaget, säger Ulf Malmgren.

– Vi ser en stor potential för vår verksamhet att växa i Skåneregionen, säger Johan Winroth, vd för Derome Byggvaror & Träteknik. Vi har funnits i regionen en längre tid med bland annat takstolsförsäljning, men nu kompletterar vi alltså det erbjudandet med tolv bygghandlare.

Förvärvet är Derome Byggvaror & Trätekniks hittills största investering och innebär att antal anläggningar växer med drygt 30 procent. Bygga finns idag i Helsingborg, Hässleholm, Karlshamn, Kristianstad, Markaryd, Perstorp, Ronneby, Skurup, Sölvesborg, Sösdala, Ystad och Örkelljunga.

– Vi är laddade för att ta oss an en ny geografi. Vi är en stabil och säljdriven organisation som har ett starkt koncept i ryggen. Med den vetskapen kommer vi nu lägga fokus på att knyta ihop våra erbjudanden i regionen och på så vis kunna serva våra kunder på ett komplett vis, säger Johan Winroth.

Annons

Annons

Annons