Mötesplatsen för dig inom svensk industri, maj, 23 2018
Senaste Nytt

Ny vd för Lead

Maria Bolin tillträder befattningen på heltid den 1 september

Maria Bolin. Foto: Lead
Maria Bolin. Foto: Lead
Publicerad av
Peter Höök - 12 apr 2017

Maria Bolin har utsetts som ny vd för LEAD och tillträder befattningen på heltid den 1 september. Leads nuvarande vd Håkan Klarin har valt att lämna sin post från och med den 10 april.

– Det känns väldigt bra att kunna rekrytera till tjänsten då hon brinner för management och internationell försäljning samt har erfarenhet av dynamiska och innovativa högteknologisk miljöer. Med hennes redan goda insikt i verksamheten kommer hon snabbt komma in i rollen som vd för Lead och inleda sitt arbete med att utveckla verksamheten,säger Johan Lilliecreutz, styrelseordförande på Lead och koncernchef för Linköpings universitet Holding.

Maria Bolin är sedan en tid tillbaka ledamot i Leads styrelse och är idag anställd som Business and Innovation Manager på Science Park Mjärdevi. Hon har en bred kompetens och erfarenheter inom internationella affärer, företagsutveckling och innovation, bland annat från Sectra. Under både sin egen forskarutbildning och tidigare anställningar har hon samarbetat med externa aktörer för att skapa förutsättningar för innovativa lösningar och startups både på nationella och internationella marknader. Som styrelseledamot har Maria insyn och en djup förståelse för Leads verksamhet och är väl insatt i det strategiska visionsarbetet som har påbörjats under våren.

– Jag är imponerad över hur ledningen och medarbetarna på Lead skapat en så stark position på marknaden. Nu står vi inför en spännande resa att vidareutveckla inkubatorn för att möta nya utmaningar och möjligheter för innovativa tillväxtföretag. Det är med en stor portion ödmjukhet och massor av energi jag ser fram emot att leda verksamheten vidare mot nya nivåer, säger Maria Bolin.

Annons