Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 18 2019
Senaste Nytt

SAAB säkrar Singapore Changi Airport

Kombinerar data från sensorer med radarsystem

Singapore Changi Airport. Foto: Pixabay
Singapore Changi Airport. Foto: Pixabay
Publicerad av
Peter Höök - 04 apr 2017

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har valts ut av CAAS, Civil Aviation Authority Singapore, för att införa systemet A-SMGCS, Advanced – Surface Movement Guidance & Control System och den senaste generationens multilaterationssystem vid Changi-flygplatsen i Singapore.

Våra system är flexibla och skalbara och kan utökas kapacitetsmässigt utifrån kundernas behov över tiden. Det nya systemet innebär att CAAS kommer att kunna fortsätta leverera resultat under många år framöver, säger Mike Gerry, chef för affärsenheten Air Traffic Management inom Saabs affärsområde Surveillance.

Saabs integrerade system kombinerar data från sensorer för multilateration och radarsystem för markövervakning i syfte att lokalisera och identifiera alla flygplan på marken vid flygplatsen. Den senaste uppdateringen ska integreras med flygplatsens styrsystem för banbelysningen och ge avancerad ledningsförmåga med hjälp gröna centrumlinjeljus som tänds för piloten. Detta ökar flygplatsens operativa prestanda i alla värdeförhållanden.

Saabs lösningar är betrodda av leverantörer av flygtrafikledningstjänster, flygplatser och flygbolag på sex kontinenter och på mer än 100 platser i 45 länder.

Annons

Annons

Annons