Mötesplatsen för dig inom svensk industri, maj, 23 2018
Senaste Nytt

Atlas Copco förvärvar brasiliansk kompressortillverkare

Stärker sin närvaro i regionen

Foto: Atlas Copco
Foto: Atlas Copco
Publicerad av
Peter Höök - 04 apr 2017

Atlas Copco har slutit avtal om att förvärva Pressure Compressores Ltda., en brasiliansk tillverkare av kolvkompressorer och relaterad utrustning. 

Pressure Compressores har sitt säte i Maringá i delstaten Parana, Brasilien. Företaget erbjuder ett brett sortiment av kolvkompressorer, skruvkompressorer och luftbehandlingsprodukter, främst till den brasilianska marknaden men även några andra sydamerikanska länder. Det har ungefär 150 anställda och intäkter på cirka 145 miljoner kronor under 2016.   

– Pressure Compressores är känt i Sydamerika för sin kvalitet och har en välrenommerad teknologi för kolvkompressorer. “ Med det här förvärvet stärker vi vår närvaro i den här viktiga regionen, säger Nico Delvaux, chef för Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik.

Pressure Compressores produkter används av många olika industriella och professionella kunder; från bilverkstäder till tillverkningsföretag. Förvärvet förväntas slutföras under andra kvartalet 2017. Köpeskillingen är inte materiell i förhållande till Atlas Copcos börsvärde och lämnas inte ut.  Pressure Compressores kommer att bli del av divisionen Professional Air i affärsområdet Kompressorteknik.  

Annons