Mötesplatsen för dig inom svensk industri, feb, 15 2019
Senaste Nytt

Bilfabriken gör Nystad intressant för byggföretagen

Valmets rekryteringsbehov ökar trots bilfabrikens många robotar. Foto: Valmet Automotives
Valmets rekryteringsbehov ökar trots bilfabrikens många robotar. Foto: Valmet Automotives
Publicerad av
Markku Björkman - 22 mar 2017

Valmet Automotive börjar tillverka en ny Mercedes-Benz-modell i Nystad nästa år. Beskedet innebär att 1 000 nya jobb kommer att skapas i staden.

- Valmet Automotives framgång har börjat synas på många sätt i Nystad, säger stadsdirektören Atso Vainio. Nystad ligger norr om Åbo i Finland.  

Vainio säger att bilfabrikens rekryteringar har fått byggföretagen att intressera sig för staden. Just nu är drygt tio höghusbolag aktuella och nästan hälften av dem kommer att bestå av hyresbostäder. Före midsommar blir dessutom hundratals moduler, det vill säga tillfälliga bostäder där arbetarna på bilfabriken kan bo, färdiga.

Staden ska också få ett nytt daghem.

– Med tanke på vår befolkningsbas, vi är ju 15 och en halv tusen, så är aktiviteten på byggsidan stor, säger Vainio.

Valmet Automotive ska i dag offentliggöra en betydande produktionsnyhet. Enligt bolaget kommer man samtidigt att meddela om ett betydande rekryteringsbehov. Bolagets kommunikationschef Mikael Mäki vill inte säga mer om vad det rör sig om.

Valmet Automotive har tidigare meddelat att man anställer över tusen nya bilmontörer och tjänstemän i år, så det finns ett behov av hyresbostäder.

Rekryteringsbehovet beror på att bolaget fick överta tillverkningen av Mercedes Benz GLC-stadsjeepar utöver den A-serie som bolaget tillverkar.

Annons

Annons

Annons