Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 18 2019
Senaste Nytt

Anoto stänger kontoren i Lund och Norrköping

Etablerar kontor i Stockholm

Foto: Anoto
Foto: Anoto
Publicerad av
Peter Höök - 21 mar 2017

Anoto Group konsoliderar sin globala verksamhet. Som ett steg i denna process kommer Anoto att stänga kontoren i Lund och Norrköping och etablera ett kontor i Stockholm som främst kommer att arbeta med investerarrelationer. Efter detta steg i konsolideringen kommer Anoto att ha alla hårdvaru- och tillverkningsfunktioner i Asien och alla funktioner för finans, logistik och mjukvaruutveckling i Storbrittanien.

– Beslutet att stänga dessa kontor handlar inte om att sänka kostnader utan mer om att förbättra produktiviteten och effektiviteten i organisationen. Jag tror på att genom att samla hela koncernledningen på samma plats kommer kommunikationen och koordinationen att förbättras. Det innebär att vi snabbare kan leva upp till kundernas krav och minimera risken för felaktiga beslut.

– Slutligen är detta ett försök att ändra Anotos kultur från ett akademiskt forskingsföretag till ett hungrigt nystartsbolag. Jag vill att vårt team ska arbeta som man gör i ett nystartsbolag och omedelbart möta kundernas behov. Det får inte förekomma några fler förseningar eller misstag i att verkställa beslut. Att ta bort duplicerade funktioner ökar och tydligör också ansvar,” säger Anotos vd, Joonhee Won.

Annons

Annons

Annons