Mötesplatsen för dig inom svensk industri, maj, 23 2018
Senaste Nytt

Assemblin tar stort norskt kontrakt

Kontraktet värt cirka 150 miljoner norska kronor

Foto: Assemblin
Foto: Assemblin
Publicerad av
Peter Höök - 17 mar 2017

Assemblin har fått uppdraget att installera VS i det nya sjukhuset i Vestfold – Tønsbergprojektet. Kontraktet har ett värde på cirka 150 miljoner norska kronor och är Assemblins största norska kontrakt någonsin.

Uppförandet av det nya sjukhuset i Vestfold är baserat på en IPD-modell (Intergrated Project Delivery) där parterna samarbetar nära under hela genomförandefasen. Modellen används ofta i USA, men det här är första gången som avtalsmodellen används i samband med ett sjukhusbygge i Norge.

– Assemblin blev förhandsvalda i maj förra året. Sedan dess har vi arbetat med huvudentreprenören Skanska, övriga förhandsvalda leverantörer, arkitekter, konsulter och sjukhusets egen personal för att hitta bra helhetslösningar för hela projektet, säger Torkil Skancke Hansen, vd för Assemblin Norge.

– Processen har varit utmanande men mycket spännande. Det har också varit en ny erfarenhet för oss att enbart använda engelska som arbetsspråk i avtalsprocessen. Våra projektledare har gjort ett utmärkt arbete för att säkerställa det här avtalet och vi är glada och stolta över att ha tilldelats uppdraget, säger han.

Assemblins kontrakt omfattar alla installationer gällande VS och utrustning för medicinska gaser. Från start kommer Assemblin att ha cirka tio medarbetare i arbete, men bemanningen förväntas tredubblas senare under projektet.

– Vi börjar arbetet med borrhål redan i mars. Hela projektet kommer att slutföras i mars 2021. För både Assemblin Norge, och inte minst projektavdelningen på Vestfold och Buskerud, är detta avtal mycket viktigt för att säkra arbetsvolym och sysselsättning i många år framöver, säger Leif Stensrud, avdelningschef på Assemblin Norge.

Annons