Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 23 2018
Senaste Nytt

Atlas Copco tar ordrar i Colombia

Levererar utrustning till vägprojekt i Colombia

Foto: Atlas Copco
Foto: Atlas Copco
Publicerad av
Peter Höök - 17 mar 2017

Atlas Copco har vunnit flera ordrar för utrustning som kommer att användas i anläggningen av vitala vägprojekt i Colombia då landet rustar upp sin infrastruktur.  

För att accelerera den ekonomiska utvecklingen har Colombia inlett ett så kallat Fjärde Generationen (4G)-program för väginfrastruktur. Programmet omfattar mer än 8 000 kilometer högkvalitativa vägar, inklusive tunnlar. Under det fjärde kvartalet 2016 och första kvartalet 2017 lade flera colombianska byggföretag som är del av 4G-programmet ordrar på totalt MSEK 115 för Atlas Copco-utrustning. 

– Vi är stolta över att delta i moderniseringen av infrastrukturen i Colombia genom att erbjuda våra kunder den säkraste och mest energieffektiva utrustning som finns tillgänglig, säger Helena Hedblom, chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik. 

Atlas Copco-maskinerna inkluderar bland annat borriggar och mobila betongsprutor. Produkterna är kända för sin höga produktivitet, energieffektivitet, säkerhet och ergonomi. Utrustningen kommer att levereras under 2017.

Annons

Annons

Annons