Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 23 2018
Senaste Nytt

Nytt fasadisoleringssystem från Rockwool

Förenklar monteringen av fasadelement

Rockwool står bakom systemet Redair Multi.
Rockwool står bakom systemet Redair Multi.
Publicerad av
Peter Höök - 16 mar 2017

I och med lanseringen av ett nytt fasadisoleringssystem slipper arkitekter, entreprenörer och montörer många av de frustrationer som kan uppstå vid konstruktion och montering av fasadisolering. Nu behöver inte längre den bärande konstruktionen anpassas efter isoleringen. Även frustrationen över att hålla reda på mängder av komponenter är borta. Systemet är uppbyggt av få komponenter som inte kräver något underhåll på många år. Det är Rockwool som står bakom systemet Redair Multi, som tack vare ett integrerat stålregelsystem av plug-and-play-typ gör projekteringen och monteringen lekande lätt. 

De få komponenterna och de genomtänkta valen av beslag, skruvar och isolering gör det enkelt för arkitekter att projektera med det nya systemet. Dessutom innebär detta ”allt-i-ett” system att montörernas arbete tar mindre tid att montera än traditionella fasadisoleringssystem. En god nyhet för byggherrar, som nu kan genomföra sina byggprocesser både snabbt och effektivt och samtidigt dra nytta av den värmeisolerande  egenskapen redan från början.

– Det underlättar verkligen hela arbetsprocessen, från projektstadiet till slutförd byggnation. Systemets allt-i-ett-tänk passar bra in och är en välkommen nyhet i byggbranschen där tid är pengar. Våra montörer har testat systemet och alla nämner just enkelheten, säger Jørgen H. Mathiesen, vd för Kai Andersen.

Annons

Annons

Annons