Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 23 2018
Senaste Nytt

Elbilfabrik planeras i Skåne

James Brooks
En anställd på Uniti arbetar med prototypen för den planerade elbilen. Nu har företaget inlett samarbete med Siemens PLM i Norden. Arkivbild.
James Brooks En anställd på Uniti arbetar med prototypen för den planerade elbilen. Nu har företaget inlett samarbete med Siemens PLM i Norden. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 15 mar 2017

Lundaföretaget Uniti, som planerar för svensk produktion av elbilar, har ingått avtal med Siemens PLM i Norden. En fabrik planeras i Malmö eller Landskrona, skriver Ny Teknik

"Fabriken kommer att vara kapabel att producera 50 000 enheter det första året", skriver företaget i ett pressmeddelande.

Tanken är att producera en stadsanpassad elbil, och genom crowdfounding har företaget fått in ett större belopp till projektet. Siemens ska stå för mjukvaran.

"Partnerskapet med Siemens är grundläggande för våra långsiktiga planer, eftersom vi nu har möjligheten att inte enbart utveckla en hållbar bil, utan även tillverka den på ett hållbart sätt i stor skala, snabbare och med västentligt mindre kapitalinsats", säger Lewis Horne, vd på Uniti Sweden, i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Annons