Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 18 2019
Senaste Nytt

Datorer effektiviserar produktionen i realtid

Industri 4.0 blir då en nyckel för att effektivisera tillverkningen.

Foto: Bosch Rexroth
Foto: Bosch Rexroth
Publicerad av
Peter Höök - 15 mar 2017

I den tillverkande industrin ställs allt högre krav på mindre serier, anpassningar och snabba omställningar. Industri 4.0 blir då en nyckel för att effektivisera tillverkningen. Genom att möjliggöra kommunikation mellan maskiner och människor kan tempot höjas och felkällor reduceras. Det blir också lättare att göra analyser av data, för att ytterligare finjustera i produktionen.

– Nu kan tillverkande maskiner länkas samman med verksamhetens övriga system. Allt med användarna i fokus, säger Anders Garnell, divisionschef på Bosch Rexroth.

Mjukvaran ActiveCockpit är idén om Industri 4.0 tagen rakt in i produktionens hjärta. Lösningen integrerar verksamhetens system, så att tillverkningsdata kan jämföras med exempelvis ordersystem och lagerstatus – direkt vid den tillverkande maskinen eller från en mobil enhet, som en surfplatta.

– Med ActiveCockpit har Bosch Rexroth utvecklat ett nytt produktinformationssystem som registrerar alla relevanta uppgifter, dynamiskt uppdaterar och åskådliggör dem i realtid i ett pedagogiskt och lättanvänt gränssnitt, säger Anders Garnell, divisionschef på Bosch Rexroth

Annons

Annons

Annons