Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 18 2019
Senaste Nytt

Seminarium om framtidens jobb i skuggan av robotiseringen

Unik dialog om automatisering och nya logiker

Allt fler robotar, digitala tjänster och artificiell intelligens.
Allt fler robotar, digitala tjänster och artificiell intelligens.
Publicerad av
Peter Höök - 14 mar 2017

Vad väntar runt hörnet på jobbet och i vardagen med allt fler robotar, digitala tjänster och artificiell intelligens? Helt nya möjligheter öppnar sig och förändrar kanske samhället i grunden. Arbetets museum och Tekniska museet ordnar ett seminarium som blir starten för en unik dialog och nya utställningar om automatisering och nya logiker.

– Ny teknik ger nya möjligheter, men ställer oss också inför nya utmaningar. Att ge dagens unga möjlighet att påverka den framtid de ska leva är viktigt. Här kan vi som nationellt museum spela en roll. Vi vill bidra till samtal om framtidens liv och arbetsmarknad, säger Peter Skogh, museidirektör på Tekniska museet.

– I Sverige behöver vi föra demokratiska samtal om hur den nya tekniken påverkar arbetsliv och vardagsliv. Arbetets museum är en trovärdig mötesplats där många kan ta del av ett sådant samtal säger Niklas Cserhalmi, museidirektör på Arbetets museum.

Seminariet som ordnas 17 mars på Tekniska museet i Stockholm är det första i en serie som ska ge kunskap om vilka frågor som engagerar olika aktörer. Projektet blir ett unikt möte där experter från näringsliv, fackförbund och akademi kommer möta yrkesverksamma och ungdomar från teknikcollege. Bakom seminarieserien står Arbetets museum, Tekniska museet och Institutet för framtidsstudier. All kunskap som kommer fram i projektet ska leda fram till nya utställningar på de två museerna.

Annons

Annons

Annons