Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 21 2018
Senaste Nytt

Stena Weco helägt av Stena Bulk

Blir 100-procentig ägare

Foto: Stena Bulk
Foto: Stena Bulk
Publicerad av
Peter Höök - 13 mar 2017

Stena Bulk har tecknat avtal om att förvärva resterande 50% av aktierna i Stena Weco från sin samarbetspartner WECO Shipping. Därmed blir Stena Weco helägt av Stena Bulk. Stena Wecos huvudkontor kommer även i fortsättningen att finnas i Danmark och kompletteras av de regionala kontoren i Singapore, Dubai och Houston. Vidare ligger inom överenskommelsen att WECO Shippings kontrollerade del av flottan även fortsatt kommer att operera inom Stena Wecos logistiska system. Stena Weco opererar i dagsläget ca 65 fartyg, varav hälften utgörs av ägt och hälften av inhyrt tonnage.

– Efter sex mycket framgångsrika år och operativt samarbete, har de två företagens ambitioner för framtiden ändrats. Med den nu träffade överenskommelsen, vilken innebär att Stena Weco kommer att ägas till 100% av Stena Bulk, har denna situation lösts på ett fördelaktigt sätt för båda parter, säger Erik Hånell, vd och koncernchef, Stena Bulk och koncernchef Stena Weco.

– Vi är stolta över att ha varit en del av Stena Wecos framgångsrika resa och mycket nöjda med att vi också för framtiden har lyckats komma fram till den perfekta lösningen för Stena Wecos båda parter, tillägger Johan Wedell-Wedellsborg, styrelseordförande WECO Shipping.
 

Annons

Annons

Annons