Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 21 2018
Senaste Nytt

Bernhard Jucker går i pension efter en enastående karriär inom ABB

Kommer att fortsätta som ordförande i styrelsen för ABB i Tyskland

Foto: ABB
Foto: ABB
Publicerad av
Peter Höök - 14 mar 2017

ABB meddelade idag att Bernhard Jucker, chef för region Europa och ordförande för Divisional Transformation Team, har beslutat att dra sig tillbaka från sina ledande roller med start den 30 juni 2017. Han slutar efter en framgångsrik karriär på ABB som spänner över mer än 35 år. Hans efterträdare kommer att tillkännages efter sedvanlig process. Han fortsätter på ABB som styrelseordförande för ABB Tyskland, och som rådgivare till koncernenens ledningsgrupp.

Jucker, som är schweizisk medborgare, kom till ABB 1979, efter att ha tagit en magisterexamen i elektroteknik från det schweiziska Federal Institute of Technology i Zürich. Under sin karriär på ABB, flera globala verksamheter som betjänar kunder inom energisektorn samt industrin, innan han blev landschef för ABB Tyskland 2003, och ordförande i styrelsen för ABB Tyskland. År 2006 utsågs han till chef för ABB:s division Power Products, som han framgångsrikt gjorde marknadsledande, innan han 2015 blev chef för ABBs Europaregion.

I ett gemensamt uttalande tackar ABB:s ordförande Peter Voser och koncernchef Ulrich Spiesshofer Bernhard för hans framstående insatser:

– Vi skulle redan vilja framföra vårt varmaste tack till Bernhard för hans mångåriga engagemang för ABB, hans fortsatta arbete och betydande bidrag, som vi vet att vi kan räkna med tills han i juli i år går in i nästa fas av sitt yrkesliv.

Annons

Annons

Annons