Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 18 2019
Senaste Nytt

Lanserar automatiserade smalgångstruckar

Automatiserade lösningar spelar en allt viktigare roll

Foto: Linde Material Handling
Foto: Linde Material Handling
Publicerad av
Peter Höök - 07 mar 2017

Efterfrågan på automatiserade truckar har ökat kraftigt de senaste åren och Linde Material Handling lanserar nu sin femte modell i serien Linde Robotics. Den förarlösa nyheten K-matic har 1,5 tons lyftkapacitet och möjliggör automatiserad hantering av pallar på höjder upp till 12 meter.

– I framtiden kommer automatiserade lösningar spela en allt viktigare roll i våra kunders logistikprocesser, förutspår Philipp Stephan, produktchef för Linde Robotics. Såväl truckar som andra typer av maskiner och system kommer kommunicera och interagera med varandra för att effektivisera produktiviteten på lager och distributionscenter.

En av de stora fördelarna med trucken är möjligheten att genom några enkla steg ställa om från automatiskt till manuellt läge och vice versa.

– Det innebär att K-matic exempelvis kan användas för manuellt orderplock på dagtid och automatiserad påfyllning av pallar under natten, berättar Philipp.

Tack vare användandet av geoguidance-teknologi kräver Linde Robotics ingen infrastruktur. Utifrån existerande väggar, pelare och ställage kan trucken alltså navigera säkert. Det innebär snabbare installationer, lägre kostnader och högre flexibilitet.

Annons

Annons

Annons