Mötesplatsen för dig inom svensk industri, maj, 25 2018
Senaste Nytt

Valmet startade produktionen av Mercedes-Benz GLC

Valmet Automotives bilfabrik i finländska Nystad startade produktionen av stadsjeepen Mercedes-Benz GLC den 16 februari. Den första bilen som tillverkats vid fabriken överräcktes till beställaren i samband med öppningsceremonin.

Mercedes-Benz GLC på väg. Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLC på väg. Foto: Mercedes-Benz
Publicerad av
Markku Björkman - 17 feb 2017

Valmet Automotives bilfabrik i finländska Nystad startade produktionen av stadsjeepen Mercedes-Benz GLC inleddes den 16 februari. Den första bilen som tillverkats vid fabriken överräcktes till beställaren i samband med öppningsceremonin.

- GLC är Valmet Automotives mest krävande projekt genom tiderna och jag tackar Daimler för deras förtroende och för deras insats, konstaterar Valmet Automotives verkställande direktör Ilpo Korhonen i ett pressmeddelande.

- Det här är en fortsättning på det lyckade samarbetet med Valmet Automotive som inleddes i samband med produktionen av A-serien 2013. Valmet Automotives verksamhet är flexibel och pålitlig, påpekar Klaus Zehender vid enheten Mercedes Benz Cars i pressmeddelandet.

Serieproduktionen av GLC-modellen har medfört massiva investeringar i bilfabriken. Bland annat har ett 4 000 kvadratmeter stort lager färdigställts och fabriken omfattar nu 13 hektar av fastigheter under tak. Bilfabriken inrymmer numera också Finlands största robotdrivna svetsverkstad.

Nystads bilfabrik har också inlett en omfattande rekryteringskampanj och satsar på drygt tusen nyanställningar i år.

    Annons