Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 18 2019
Senaste Nytt

ABB köper ledande pionjär inom 3D

Förvärvar ledande innovatör inom 3D-inspektioner och kvalitetskontroll

Foto: ABB
Foto: ABB
Publicerad av
Peter Höök - 14 feb 2017

ABB meddelar att man har förvärvat det spanska start-up företaget NUB3D, ledande innovatör inom digitala lösningar, 3D-inspektioner och kvalitetskontroll. Förvärvet utökar koncernens portfölj med ABB Ability-lösningar som kopplar samman kunder med det industriella Internet of Things. ABB Ability bygger på det intelligenta molnet med uppkopplade enheter för att generera digitalt beslutsunderlag för ett brett urval av kunder. De båda företagen har kommit överens om att inte avslöja värdet på transaktionen.

NUB3D är ett privatägt företag med huvudkontor i Barcelona. NUB3D tillhandahåller 3D-tekniker med skanningssensorer med vitt ljus och digital skanning för att optimera inspektioner och kvalitetssäkring vid tillverkningen.

Genom att kombinera företagets kompetens inom 3D och metrologi med ABB:s varumärke, globala räckvidd, erbjudande och kundsupport kommer ABB att kunna skapa automatiserade nyckelfärdiga inspektions- och kvalitetskontrollsystem för tillverkare av originaldelar inom bilindustrin, flygindustrin och andra sektorer som metall och plast.

Teknologin står för framtiden inom flexibel tillverkning och möjliggör en hög automatiseringsnivå med avancerade dataanalyser som kan optimera produktionsprocesserna. NUB3D kommer att ingå i ABB Robotics and Motion och det nya globala centret för 3D-metrologi på ABB.

– Med förvärvet tar vi ytterligare ett steg mot framtidens fabrik. I takt med att våra kunders automatiseringsprocesser blir allt mer avancerade och produktionscyklerna kortas blir vår förmåga att effektivt automatisera kvalitetsinspektionerna en attraktiv konkurrensfördel”, säger Sami Atiya, chef för ABB:s division Robotics and Motion.

– Att kombinera robotteknik och programvara är avgörande vid implementeringen av digitalisering och utveckling av ABB Ability som en viktig drivkraft för företagets strategi Next Level.

Annons

Annons

Annons