Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 27 2019
Senaste Nytt

Heldagskonferens om robotbaserad automation

För att möta det globala kostnadstrycket krävs högflexibla automatiska produktionsprocesser

Robotisering är nödvändig för att möta global konkurrens.
Robotisering är nödvändig för att möta global konkurrens.
Publicerad av
Peter Höök - 14 feb 2017

Industrin är en viktig tillväxtmotor i svensk ekonomi med stor betydelse för jobben. Digitalisering och automatisering i vår omvärld går snabbt och det gäller som företag att hänga med för att inte riskera att bli utslagen! Konferensen Robotiserad Automation den 12 september på Elmia i Jönköping ger en unik överblick av potentialen och konkurrenskraften med robotiserad automation i mindre och medelstora företag.

För att möta det globala kostnadstrycket och produktmångfald krävs högflexibla automatiska och digitala produktionsprocesser med mycket snabba omställningstider. Företag som lyckas med detta kommer att ha en avgörande konkurrensfördel i framtiden. För ett mindre företag är det viktigt att satsa på rätt teknisk automationsnivå. Det kan till exempel vara en fördel att initialt satsa på lågkostnadsautomation med hög flexibilitet eftersom produktionsprocessen ofta måste växla mellan manuella och automatiska moment och där robotar och människor samarbetar i högre grad.

Konferensen på Elmia bjuder på en heldag tillsammans med experter på robotautomation som ger exempel ur användarens perspektiv. Programmet innehåller också några framgångssagor från industriella företag som investerat i robotbaserad automation och trendspaning på flera framtida användningsområden. Den riktar sig till vd, produktionschefer och produktionstekniker på mindre och medelstora företag. Även studenter, konsulter och systemintegratörer som arbetar med automationslösningar får en bra överblick genom att gå på konferensen.

Annons

Annons

Annons