Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 16 2019
Senaste Nytt

Caterpillar presenterar åtta nya maskiner på Conexpo 2017

Publicerad av
Peter Höök - 26 jan 2017

Under Conexpo-Con/Agg 2017 i Las Vegas kommer Caterpillar att presentera ett omfattande sortiment av maskiner och teknologi. Med omkring 40 maskiner på två olika utställningsområden över totalt 60 000 kvadratmeter är Caterpillars närvaro bland de största på mässan.

Åtta Cat-maskiner kommer att göra sin offentliga debut på Conexpo och ytterligare ett halvt dussin nyligen lanserade maskiner kommer att visas för första gången. Detta inkluderar alltifrån grävmaskiner och hjullastare till schaktare, teleskopslastare och hyvlar. En stor av Cat Connect-tekniken för maskinstyrning och maskinövervakning kommer att dela rampljuset med det breda maskinutbudet.

Några nyheter som kommer presenteras är bland annat hjulgrävmaskinen Cat M317F. Dess smidighet och kompakta svängradie är höjdpunkter då dessa funktioner bidrar till mångsidighet och ökad produktivitet i trånga arbetsområden. Caterpillars nya hjulgrävmaskiner med kompakt svängradie har precis samma höga kapacitet som sina syskon M314F och M316F men skiljer sig främst genom den kompakta svängradien.

Vidare har grävmaskinerna 390F och 336F XE uppdaterats för att ge förbättrad produktivitet och lägre kostnader. När det kommer till bränsleeffektivitet ligger dessa två maskinmodeller längst fram i sin klass. Hjullastare står också i rampljuset tillsammans med teknologi. Cat 950M kommer tillsammans med 972M XE och 982M att visas och vid de två senare kommer nya funktioner inom Cat Connect-teknologin lyftas.

I asfaltssegmentet kommer ett komplett sortiment av asfaltsprodukter att visas. Fokus ligger på tre av Caterpillars nya asfaltsfräsar – PM825, PM622, PM312. Den nya PM800-serien kompletterar PM600-serier med funktioner som ger ökad motorkapacitet för krävande arbete.

Annons

Annons

Annons