Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jul, 16 2019
Senaste Nytt

Smarta standarddrivenheter med servodynamik

Foto: Högdynamiska och koordinerade drivsystem med inbyggd intelligens klarar avancerade hanteringsuppgifter.
Foto: Högdynamiska och koordinerade drivsystem med inbyggd intelligens klarar avancerade hanteringsuppgifter.
Publicerad av
Joakim Sjöstedt - 03 mar 2015

Genom att kombinera antingen asynkrona motorer med IE2- eller IE3-effektivitet eller permanentmagnetiserade IE4 synkrona motorer med avancerad omriktarelektronik för smart styrfunktion har Nord Drivesystems skapat ett system med dynamik och smidighet på servonivå. Med frekvensomriktare som kan installeras på motorn, väggen eller i skåp, erbjuder nu NORD Drivesystems lösningar för extremt noggranna positioneringar och säkerhetsapplikationer med sofistikerade funktioner så som synkronisering, synkroniserad drift av flera axlar, vinschstyrning och flygande kapning.

Frekvensomriktarna innehåller en realtids mikroprocessor (cykeltid 10 ms) och stödjer fri programmering av drivrelaterade funktioner enligt IEC 61131 för att avlasta arbetsbelastningen på externa PLCs. 200 % reservkapacitet för överbelastning säkerställer hög driftsäkerhet så som i till exempel kran- och lyftsystem. Med fältorienterad teknologi uppvisar dessa styrenheter exceptionellt stabil och konsekvent drift under varierande belastningar och även från nästan stillastående upp till motorns märkhastighet, till och med utan omkodare.Drivenheterna har dessutom höga startmoment och hastighetsfeedback går att koppla in.

SK 540E från styrskåpslinjen integrerar ett universal omkodargränssnitt för SSI, BISS,EnDat-profil 2.1 och Hiperface. NORDs utbud av distribuerad omriktarteknologi omfattar prestandaintervallupp till 22 kW och skåpenheter finns i upp till 160 kW. 

Annons

Annons

Annons