Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 23 2018
Senaste Nytt

EC206, fjärde modellen i generation två från engcon

Foto: Engcon
Foto: Engcon
Publicerad av
Joakim Sjöstedt - 20 mar 2014

Engcon premiärvisar EC206, fjärde modellen i generation 2 på MaskinExpo 2014. Modellen kommer på sikt att ersätta dagens EC05B och den stora nyheten är att EC206 utrustas med 6-kanals svivel.

EC206 är speciellt anpassad för 4-6 tons grävmaskiner och kompletterar serien Generation 2 med sina storasyskon EC209 (för maskiner 6-9 ton), EC219 (14-19 ton) & EC226 (19-26 ton)

En av de största nyheterna med EC206 är att modellen kommer utrustas med en helt nyutvecklad 6-kanals svivel som dessutom utrustas med två stycken NG6 ventiler, samma ventil som de större modellerna har för att kunna ta emot och leverera större flöden på bland annat extra uttagen.

För övrigt har EC206 en tiltvinkel om 45 grader, integrerad centralsmörjning, ökade bussningsdimensioner och ökad servicevänlighet.

– Generation två är helt och hållet konstruerad för den nya generationens grävmaskiner där det ställs helt andra krav på teknik och materialkvalitet än på de tidigare maskinerna, säger Fredrik Jonsson, konstruktionschef på engcon. Dagens grävmaskiner är teknologiskt utvecklade, extremt starka och det gäller då att utrustningen följer med.

Fredrik Jonsson nämner att de som nu kör med övriga modeller i Generation 2 uppskattar många av finesserna och då speciellt den integrerade centralsmörjningen.

– Ja, vi har fått fantastiskt fin respons kring den integrerade centralsmörjningen som är färdig från fabrik, som då spar både tid och pengar på utrustningsverkstaden och som entreprenören i sin tur spar på sin nya maskin säger Fredrik.

Engcon meddelar att en förserie av EC206 kommer säljas inom Norden under hösten och i slutet av året beräknas serieproduktionen ta vid och därefter lanseras modellen på de utomnordiska marknaderna.

Annons

Annons

Annons