Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jan, 17 2019
Senaste Nytt

Leif Östling uppges gå till VW

Leif Östling. Foto: Scania
Leif Östling. Foto: Scania
Publicerad av
Tommy Ekholm - 01 jun 2012

Scanias vd Leif Östling uppges vara på väg in i Volkwagens ledningsgrupp ("management board") för att ersätta Jochem Heizmann som ansvarig för koncernens lastbilar. Det skriver Bloomberg News med hänvisning till uppgifter från insatta källor.

Dessa vill vara anonyma eftersom VW:s styrelse ännu inte har bekräftat förändringarna. Leif Östlings uppgift uppges bli att arbeta med alliansen mellan Scania och MAN. Volkswagen har avböjt att kommentera uppgifterna.

Varken Scanias vd Leif Östling eller försäljningschef Martin Lundstedt vill kommentera uppgifterna om att den sistnämnda ska bli vd i Scania och Leif Östling chef för Volkswagenkoncernens lastbilsverksamhet. Det sade de när Nyhetsbyrån Direkt nådde dem på varsitt håll under torsdagskvällen, båda med hänvisning till Scanias kommunikationspolicy. Bloomberg News rapporterade på torsdagen att Leif Östling kommer att efterträdas av Martin Lundstedt som vd för Scania, och att detta kan komma att kungöras redan på fredagen. Enligt uppgifter till Financial Times Deutschland ska Leif Östling bli chef för VW-koncernens lastbilsverksamhet, närmare bestämt för integrationen av MAN och Scania. (Nyhetsbyrån Direkt)

Annons

Annons

Annons