Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jan, 21 2019
Senaste Nytt

Volvo Penta tar order från Rosenbauer

Foto: Volvo Penta
Foto: Volvo Penta
Publicerad av
Henrik Ståhl - 15 maj 2012

Volvo Penta ska leverera motorerna till en serie flygplatsbrandbilar från företaget Rosenbauer. Volvokoncernen fördjupar därmed sitt samarbete med Rosenbauer som sedan tidigare byggt konventionella brandbilar på chassin från Volvo Lastvagnar.

Det nya avtalet gäller leverans av minst 100 16-liters dieselmotorer per år. De ska sitta i specialbyggda snabbinsatsfordon av typen Panther som används på flygplatser världen över.

– För det här användningsområdet har vi tillsammans med Rosenbauer certifierat en industrimotor för Euro 5-avgasnormen. Idag är utsläppskraven utformade på olika sätt i olika delar av världen, med vår lösning kan vi ha samma grundmotor och ändå leva upp till dessa varierande regelverk, säger Miron Thoms, affärsutvecklingschef vid Volvo Penta i ett pressmeddelande..

Samarbetet har även utvecklats när det gäller konventionella brandfordon. Tidigare har Rosenbauer byggt brandbilar baserade på standardchassin från Volvo Lastvagnar. Nu erbjuder Volvokoncernen chassin som redan i fabriken utformats för att passa ihop med Rosenbauers påbyggnader.

Annons

Annons

Annons