Mötesplatsen för dig inom svensk industri, okt, 19 2017
Senaste Nytt

BAE varslar 180 i Örnsköldsvik

Foto: BAE Systems
Foto: BAE Systems
Publicerad av
Henrik Ståhl - 25 apr 2012

Försvarsmaterieltillverkaren BAE Systems Hägglunds varslar 180 av de 815 anställda i Örnsköldsvik. BAE har inte förlorat någon större order på sina stora produkter bandvagnen BVS 10 och stridsfordonet CV 90.

-Den situation som uppstått beror på att många länder skjuter på sina stora investeringar, säger pressinformatör Ola Thorén.

"Vår verksamhet är för närvarande dimensionerad för större arbetsvolymer än vad vi har. Vi beklagar att vi tvingas varsla, men det är nödvändigt om vi ska fortsätta att vara konkurrenskraftiga i framtiden", säger Tommy Gustafsson-Rask, vd för BAE Systems Hägglunds AB i ett pressmeddelande.

För snart tre år sedan fick cirka 300 personer lämna sina jobb på BAE i Örnsköldsvik sedan företaget förlorat upphandlingen av pansarterrängfordon till svenska försvaret. Ordern vanns av finska Patria.

De 180 som nu varslas kommer att lämna sina jobb i oktober.

-Vi beklagar att den här situationen uppstått. Företaget kommer att medverka på olika sätt för att lindra effekterna för de anställda som tvingas lämna företaget, säger Ola Thorén.

 (TT)