Mötesplatsen för dig inom svensk industri, apr, 23 2019
Senaste Nytt

Scania och Doosan utökar sitt samarbete

Foto: Doosan
Foto: Doosan
Publicerad av
Tommy Ekholm - 11 apr 2012

Scania och sydkoreanska maskintillverkaren Doosan Infracore har kommit överens om att ytterligare utöka sitt samarbete. Enligt avsiktsförklaringen kommer Scania från år 2014 att leverera motorer till en större del av Doosans produktutbud än idag.

I nuläget gäller avtalet midjestyrda dumprar och stora hjullastare.

– På längre sikt räknar vi med att leverera långt över 3000 motorer per år till Doosan Infracore. Samarbetet har stärkt vår position på den växande asiatiska marknaden, säger Robert Sobocki, ansvarig för Scania Engines.

Doosan Infracore är väl positionerade på den kinesiska marknaden. Försäljningen uppgår till mer än 20 000 maskiner per år och flera av modellerna i utbudet kommer att drivas av motorer från Scania.

Scanias industrimotorer kommer att klara utsläppsreglerna enligt Stage IV och Tier 4 final med EGR- och SCR-teknik och utan partikelfilter. Den nyutvecklade motorplattformen är mycket driftsäker och används för alla utsläppsnivåer från Stage II till Stage IV.

Doosan Infracore är en ledande sydkoreansk maskintillverkare med ett brett utbud av bland annat anläggnings- och verktygsmaskiner.

Annons

Annons

Annons