Mötesplatsen för dig inom svensk industri, sep, 24 2017
Senaste Nytt

Södra skaffar nya huggbilar

Sofia Persson, biobränsleschef i Södra Skogsenergi.
Sofia Persson, biobränsleschef i Södra Skogsenergi.
Publicerad av
Henrik Ståhl - 30 mar 2012

Södra utökar huggbilskapaciteten för att möta det växande behovet av skogsbränsle. Först ut är Södra Skog Region Syd. Till kommande säsong kommer cirka 40 procent av Södras skogsbränsle inom denna region att sönderdelas med huggbil.

– Vi har slutit avtal med Rommetrops Skogsentreprenad AB, Bröderna Johanssons Maskintjänst AB och Trestendals Skogsenergi AB och detta kommer att öka vår servicegrad och effektivisera produktionskedjan. Det är entreprenörer som vi har haft samarbete med under många år, säger Lars Mattsson, produktionschef på Södra Skog Region Syd i ett pressmeddelande.

För att möta det växande behovet av skogsbränsle påbörjade Södra i december 2011 arbetet med att utöka sina resurser inom skogsbränsleproduktionen. Möjligheten att komplettera verksamheten med ett antal nya huggbilar – en transportlösning med sönderdelningskapacitet, är ett av spåren som Södra arbetar med.– En viktig del i detta är att vi har en kostnadseffektiv hantering för ökad lönsamhet i hela kedjan, från skogsägare till värmeverk, och genom dessa utökade samarbeten med tre befintliga entreprenörer når vi en bit på den vägen, säger Sofia Persson, biobränsleschef i Södra Skogsenergi.

Arbetet för att säkerställa ytterligare huggbilsresurser fortskrider nu på Södra Skog Region Öst och Väst.