Mötesplatsen för dig inom svensk industri, sep, 22 2018
Senaste Nytt

Ödesbesök för Saab

Foto: Saab
Foto: Saab
Publicerad av
Tommy Ekholm - 26 maj 2011

Riksgälden har ett möte med företrädare för Saabs samarbetspartner Pang Da i Stockholm i dag, bekräftar Riksgäldens kommunikationschef Unni Jerndal.

Hon vill inte uppge några detaljer om var eller när mötet äger rum.-De kommer att träffas i Stockholm i dag. Det är inget offentligt möte. Det blir ingen presskonferens. Det är ett affärsmöte, säger hon.

Kinesiska Pang Da har betalat grundplåten för att Saab Automobile ska få i gång fabriken igen. Bildistributören är också Saabs framtidshopp för finansieringen på längre sikt.

I dag kommer Pang Das ledning till Sverige. Först väntar sannolikt ett möte med näringsminister Maud Olofsson (C) i Stockholm innan resan går till Trollhättan.

För Saab är det avgörande att besöket blir lyckat. Det senaste besöket av ett kinesiskt bolag slutade med kraschat avtal.

Riksgälden utreder om det kinesiska företaget kan godkännas som ägare till krisdrabbade Saab Automobile. Pang Da lämnade in en ansökan om ägarprövning hos Riksgälden i helgen.

TT: Hur lång tid tror ni ägarprövningen tar?-Några veckor, säger Daniel Barr, som håller i ärendet på Riksgälden.TT: Ska ni träffa Pang Da i dag?-Det är möjligt. Det är inte slutligt bestämt ännu, säger Barr.

(TT)

Annons

Annons

Annons