Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jan, 22 2019
Senaste Nytt

Sectra levererar kryptering till Rakel

Publicerad av
Redaktionen - 21 sep 2009

Tetra-kryptot är utvecklat av Sectra i samarbete med svenska myndigheter och kommer att börja användas i samband med Sveriges pågående EU-ordförandeskap.

– Flera myndigheter som polisen, tullen och kustbevakningen behöver ett förstärkt skydd mot avlyssning. Kryptot som vi erbjuder Rakelanvändare är lättanvänt och främjar säker och effektiv samverkan inom och mellan olika samhällskritiska funktioner, säger Michael Bertilsson, vd på Sectra Communications.

Sectras Tetra-krypto ska skydda samtal oberoende av terminalleverantör. Kryptot är integrerat i ett kort liknande de sim-kort som används i mobiltelefoner och sätts in i de terminaler som används i Rakel.

Rakel bygger på den internationella Tetra-standard som används för att säkerställa radiosamband inom och mellan kritiska samhällsfunktioner. Rakel byggs ut i Sverige fram till år 2010 och används av statliga myndigheter, landsting, kommuner och kommersiella aktörer som arbetar med allmän ordning, säkerhet och hälsa samt av Försvarsmakten. Rakel byggs ut i sju etapper och idag används radiosystemet i de tre storstadslänen Stockholm, Malmö och Göteborg.

Annons

Annons

Annons