Mötesplatsen för dig inom svensk industri, jun, 16 2019
Senaste Nytt

Saab får kanadensiskt servicekontrakt

Publicerad av
Redaktionen - 23 jan 2008

Saab har varit servicepartner till kanadensiska marinen sedan början av 90-talet. Detta kontrakt, som förnyar och utvidgar tidigare servicekontrakt under de kommande åren.

– Vi är glada över att kanadensiska marinen har valt oss för sin support även i fortsättningen. Tack vare detta ser vi ytterligare potential för att stärka våra aktiviteter i Halifax, säger Johan Klintberg, chef för Saab Microwave Canada, i ett pressmeddelande.

Kontraktet är värt cirka 150 miljoner kronor och innefattar reparation och översyn av kanadensiska marinens 14 Sea GIRAFFE 150 HC, under sex års tid. Enligt kontraktet ska Saab Microwave Canada utföra reparationer på enskilda radarkomponenter och göra kompletta systemöversyner, samt ge tillhörande tekniskt stöd och ledning för dessa.

Det av Saab helägda Saab Microwave Canada, baserat i Halifax, Nova Scotia, erbjuder supporttjänster till kanadensiska marinen samt support för framtida Saab-produkter i Kanada.

– Vi betraktar Kanada som en mycket intressant marknad och ser utmärkta möjligheter för både nya radarsystem och service, utbildning, underhåll och reservdelar, säger Lennart Joelsson, affärsenhetschef för Saab Microwave Systems, i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Annons