Mötesplatsen för dig inom svensk industri, feb, 20 2019
Senaste Nytt

Saab levererar luftvärn-simulatorer till Litauen

Foto: Saab
Foto: Saab
Publicerad av
Tommy Ekholm - 13 dec 2016

Saab har fått en order på RBS 70-simulatorer från den litauiska försvarsmakten. Leveranserna kommer att genomföras under 2018.

Den litauiska försvarsmakten har använt RBS 70 sedan 2004. För att ytterligare stärka sin luftvärnsförmåga har kunden lagt en order på simulatorer. I kontraktet ingår simulatorer, utbildning och reservdelar. Som del av kontraktet kommer Saab att samarbeta med det litauiska institutet BPTI (Baltic Institute of Advanced Technology) för att integrera anpassade 3D-kartor i RBS 70-simulatorerna. Syftet är att visualisera förbandens operativa miljö.

– Genom den här integreringen kommer den litauiska försvarsmakten att få en väsentligt ökad utbildningskapacitet. De 3D-kartor som utvecklats av vår lokala partner BPTI ger förbanden en realistisk utbildningsmiljö. Därmed kan de öva på gruppering och bekämpning av mål som dyker upp i just den miljö där de bedriver sin verksamhet, säger Michael Höglund, marknadschef för Missile Systems i Saabs affärsområde Dynamics.

Den nya RBS 70-simulatorn gör det möjligt för en potentiell operatör att träna på de svåraste målen. Den PC-baserade simulatorn har ett stort antal förprogrammerade målbanor. 

Annons

Annons

Annons