Mötesplatsen för dig inom svensk industri, apr, 20 2019
Senaste Nytt

Midroc får uppdrag från SCA

Foto: SCA
Foto: SCA
Publicerad av
Tommy Ekholm - 24 nov 2016

Midroc har fått uppdraget att svara för El- och Instrumentmontage i SCA:s investering i ökad kapacitet för massaproduktion vid Östrands massafabrik i Timrå. Satsningen är en av de största industriinvesteringarna i Sverige genom tiderna och den största i Norrland någonsin.

– Fantastiskt roligt att få vara en del av en sådan satsning av ett så anrikt företag på en klassisk industriort. Det handlar om att vara med och skapa svensk industrihistoria, säger Per Göthe, projektchef på Midroc Electro.

Förtroendet skapar arbetstillfällen, då 50-60 montörer från Midroc plus projektledning kommer att behövas fram till nystarten av den expanderade fabriken under 2018.

Per Göthe själv installerar sig nu i Timrå och väntar in kollegor från övriga delar av landet.

– Vi har länge arbetat med stora projekt och har hittat ett arbetssätt som fungerat bra på en rad av landets större industriprojekt de senaste åren. Jag utgår från att det bland annat ligger till grund för att vi fått det här uppdraget på Östrands massafabrik. För oss handlar det nu om att fortsätta visa att vi är ”bäst i klassen” och på så sätt får fortsatt förtroende, säger Per Göthe.

Annons

Annons

Annons