Mötesplatsen för dig inom svensk industri, apr, 20 2019
Senaste Nytt

Stora Ensos hållbarhetsrapport får fint erkännande

Foto: Stora Enso
Foto: Stora Enso
Publicerad av
Tommy Ekholm - 23 nov 2016

Stora Ensos hållbarhetsrapport 2015 har rankats som den bästa i Finland i den oberoende årliga granskning av hållbarhetsrapporter som genomförs av FIBS, Finlands ledande ideella nätverk för ansvarsfullt företagande.  

Det är andra året i rad som Stora Ensos rapport får detta erkännande. Även media och studenter som utbildar sig inom hållbarhetsområdet har rankat Stora Ensos hållbarhetsrapport 2015 bland de bästa.  

I FIBS granskning lyftes särskilt fram Stora Ensos omfattande och balanserade rapportering om ämnen som global uppvärmning, biologisk mångfald och mänskliga rättigheter, samt den för användare översiktliga framställningen.  

– Vi är stolta över att vårt arbete för en transparent rapportering har fått detta erkännande, säger Noel Morrin, hållbarhetschef på Stora Enso. Förra året införde vi en förenklad rapportstruktur i syfte att på ett konsekvent sätt presentera de mest väsentliga möjligheter och utmaningar som företaget står inför. Vår ambition framöver är att huvudinnehållet i rapporten ska hålla högsta möjliga nivå.

– Förutom att en rapport ska vara väl sammanhållen och informativ tycker vi att den ska vara lätt att läsa och använda för alla våra intressenter, tillägger Ulrika Lilja, Stora Ensos kommunikationsdirektör. Vi är glada att vår rapport uppskattas inte bara inom hållbarhetssfären, utan även bland media och studenter.

I årets FIBS-granskning, som är den 21:a i ordningen, ingår 146 hållbarhetsrapporter, dels rapporter från alla företag som är listade på Nasdaq Helsinki, dels andra utvalda rapporter från den privata sektorn.

 

Annons

Annons

Annons